Skor för träning

Oavsett om du är rutinerad löpare eller om du precis upptäckt slingorna så är det viktigt att du har rätt utrustning och förutom energigodis i bakfickan vid långpass och ett varmt pannband över öronen på vintern, så är skorna det absolut mest väsentliga. De gör löprundorna lättare, snabbare och roligare och är garanterat värda att lägga lite pengar och tid på.

Låt experterna hjälpa till

Dina fötter, ben och hela kroppen kommer antagligen att tacka dig om du istället för att leta upp ett par skor som är snygga och billiga på nätet och beställa hem dem, går till en riktig löparaffär eller skoaffär och pratar med personalen. De flesta har utrustning så att de kan testa dina fötter och ditt löpsteg för att ta reda på vilken sorts skor som passar just dig. Genom att ta tid på dig och verkligen prova igenom flera olika par hittar du förhoppningsvis det rätta paret som gör dig snabbast i spåret. För det mesta får man dessutom lov att ta med sig paret hem, testspringa och sen lämna tillbaks skorna om du absolut inte kommer överens med dem.

En bra löparsko

De riktigt proffsiga skorna kostar tusentals kronor och det är det ingen som kräver att du måste punga ut med, men att inte direkt ta de billigaste skorna utan faktiskt tänka igenom sitt köp innan, kan löna sig i längden. Tänk till exempel på följande aspekter när du ska köpa löparskor:

  • Proneringen – hur du sätter ner foten bestämmer sulans form
  • Vikten – lätta skor är lätta att springa med, ju tyngre desto stabilare, men det är inte alltid det man ska gå efter
  • Snörningen – ska passa din fot och dig, testa dig fram
  • Sulan – jätteviktig för underlaget du springer på: grus, skog, löpband, asfalt osv.

Ta tag i dina löparskor

Bli nu inte avskräckt av texten ovan. Om du bara tar mod till dig och går till en affär som säljer löparskor så kommer du få hjälp av de proffsiga försäljarna att hitta ett par som passar din fot perfekt. Är det enklare med webbhandel rekommenderar vi denna sida för att införskaffa löparskor. Sen är det upp till dig att tala om vilket par som känns sköna och hur din löpträning ser ut. Lycka till!