Tips för bra kosttillskott

Kosttillskott är inget man kan dra över ett och samma streck. Det finns en stor mängd olika kosttillskott, som vardera har ett särskilt syfte. De som rekommenderas av de flesta personliga tränarna är kosttillskotten som helt enkelt hjälper dig ha en bättre hälsa och öka din prestation. Men vad annat ska du tänka på? Här ger vi dig 4 raka svar.

  • Kolla att ditt kosttillskott är uppbackat av genomförda studier.
   Det är idag enkelt att kolla produkter för kosttillskott. Men dessa har inte alltid samma ingredienser. Läs på noga om just ditt val för att säkerställa att det är av bra kvalitet och inte medför några risker för att skada din hälsa.

 

  • Kosttillskott kan även vara för sådant du inte tänkt på
   Något som många människor har brist på är vitamin D. Denna vitamin hjälper kroppen att upprätthålla en mängd viktiga funktioner och en bra hälsa. För att få en rekommenderad dos kan kosttillskott vara nödvändigt. Dessutom har ämnen som magnesium och zink viktiga funktioner i kroppen. Magnesium är viktig för en kraft i kroppen och välfungerande muskler. När man tränar ökar behovet av detta, vilket kan vara en bra anledning att ta till sig kosttillskott med magnesium. Zink är en livsviktig del i produktion av en mängd hormoner. Bland annat testosteron. Zink boostar även immunförsvaret och hjälper hud, naglar och hår.

 

  • Kosttillskott som ej rekommenderas
   Produkter som inte rekommenderas av kostrådgivare är fettförbrännare. Det finns inga riktiga studier som visar att det faktiskt fungerar. Koffein har en viss förmåga att öka fettförbränning. Kroppen bygger dock upp en resistens mot detta efter ett tag.

 

 • Underskatta inte protein
  Tro det eller ej, men det är faktiskt rätt vanligt att personer inte får i sig rätt mängd protein per dag. Tänk på att detta faktiskt är byggstenarna till dina muskler. Hela din hälsa hänger alltså ihop med rätt kost. Inga proteiner – inga större muskler – ingen högre fettförbränning med detta.

Det kan sammanfattas att ju mer du känner till om kosttillskott, desto mer kommer du kunna få ut ur dess användning. Läs på vad som gör nytta för just resultaten du vill uppnå. Här finner du bra kosttillskott på nätet.